Eksotiske Nordens Paris

Eksotiske Nordens Paris

Hva med en tur til Nordens Paris ?

Midtnattsol i Nordens Paris

Kom til byen i mitt hjerte! Her kan du oppleve alle årstidene på noen timer. Byen med mange eksotiske restauranter og barer innen 15 minutters spasertur! Dra på fjellheisen som har en fantastisk utsikt over denne vakre byen og hele øyriket. En flytur på under 2 timer så er du her!

Tromsø by fra Fløya

En by med liv og røre til alle døgnets tider. Her myldrer det av mennesker, og man hører like mye engelsk og italiensk som Tromsødialekt.

Hva med en ribb tur i Tromsø-sundet mens måkene skriker og du kjenner blodet bruser i årene? Alternativene er mange og båtene ligger i kø for å ta deg med på disse spennende opplevelsene.

Kaia på Tromsø

Tromsø består også av hoteller, restauranter, barer og puber, og man blir aldri lei av å slå av en prat med de fastboende, især om de sitter ute på Skarven og drikker øl med ullvottan på.

Opplev midtnattsola! Den ser vi fra 21. mai – 21. juli og mørketiden er fra 21. november – 21. januar.

Tromsø har museer og gallerier, og ikke minst spennende butikker med moter fra Paris.

Ikke rart byen fikk navnet Nordens Paris! Sagnet forteller at navnet kom fra svundne tider, den gang byens menn kom hjem fra toktene sine på sjøen, med flotte stoffer og klær fra fjerne strøk. Fruene vandret i datidens moter, lenge før moten kom til resten av kongeriket Norge.

SOMMARØY

En busstur unna ligger Sommarøy som jeg kaller for Paradis. Dette er et gammel fiskevær fra 1600 tallet. Her er naturen preget av sol og vind, og det fins masse små øyer rundt om. Håja rager majestetisk uti havgapet, hvor sjøen er blågrønn og innbydende, helt til du vasser uti med føttene og iskulda tar deg fullstendig. Dronning Sonja besøkte Sommarøy i 1992 og åpnet Kongeparken . Hun forkynte at dette var den vakreste plassen i Norge!

På tur til byen stopper bussen hos Toves glasskunst på Bakkejord. Her kan vi beundre og kjøpe all verdens glasskunst, samt spise verdens beste vafler til kaffen.

Velkommen til Nordens Paris. Kom og kjenn hav lukta mens du sitter på kaikanten og spiser ferske Lyngen reker, og suger inn atmosfæren idet fiskebåtene tøffer til kaia. Spis spennende måltider med fisk fra yttersia, eller smak selkjøtt og grilla tørrfisk!

Kom til oss , kom til Tromsø! Ta en tur med badebåten Vulkana og få en opplevelse du aldri glemmer. De tar deg med til vakre Lyngen og serverer delikatesser man bare kan drømme om, mens vi tar oss et bad i sjøen og hopper i badstua etterpå.

Ciao mine venner og alle jeg kjenner. Jeg elsker byen min selv om jeg er født under feile himmelstrøk, men det er en annen historie!

Kor ska vi reis no? Følg med så får du se…

Fjæra mi på sydspissen av Tromsøya

Ciao Rossibella

2 thoughts on “Eksotiske Nordens Paris

Comments are closed.