ALTA Nordlysbyen

ALTA Nordlysbyen

Da er vi kommet til Finnmark og denne gang til Alta som kalles for nordlysbyen. Vi skal på søskenbarn treff, og det blir kjempemorsomt for noen av dem har vi aldri møtt. Alta Camp blir vårt tilholdssted denne helgen, og det blir en spennende opplevelse!

Nordlysbyen Alta fikk bystatus i år 2000 og er Finnmarks største by. Byen har masse aktiviteter både sommer og vinter med sine vidder, kyst og fjellandskap . Alta nyter et tørt og stabilt vinterklima, med høy nordlyshyppighet.

Nordlyskatedralen blei bygd i 2013 og er et landemerke, turistattraksjon og kulturarena.

Her fins Nord-Europas største Canyon og det fins helleristninger i Hjemmeluft som er synlig om sommeren. Her fins et 2500 m2 iglohotell som er bygd av is og er åpent fra ca. 15. januar til 1. april. Denne perioden er hvor temperaturen oppe i Alta alltid ligger under frysepunktet. Hvert år utsmykkes det i et spesielt tema. Hittil har det vært tema som samisk kultur, vikinger, Altaelva eller som i fjor livet i Arktis. Baren, galleriet og fellesarealene får dermed en enhetlig utsmykning i samsvar med det valgte temaet.

Camp Alta har både overnatting og arrangerer frilufts opplevelser i Alta og omegn. Fiske i Alta-elva. Fiske i Eibyelva. Fiske på fjellet. Jakt. Nordlyssafari. Eller bare en tur for å oppleve byen Alta. Dette blir en opplevelse og i kveld blir det middag i lavvoen!

Så har vi det tilbakevendende spørsmålet, KOR SKA VI REIS NO? Jeg har mest lyst til å hoppe på flyet til Lisboa for det er nok 30 grader mer enn vi har her.

HASTA LA VISTA!

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.