Beijing

Beijing

Beijing tok pusten fra meg! Her bor vel 23 millioner og er Kinas politiske midtpunkt. Her finnes store kulturelle attraksjoner og severdigheter og utfluktsmuligheter til Den kinesiske muren. Navnet Běijīng betyr «nordlig hovedstad».

Den kinesiske mur ved Mutianyu, Beijing

Den Kinesiske Mur er 8851 m lang og det sies at den kan sees helt fra månen. Det var en fantastisk opplevelse å vandre på muren, og jeg følte at jeg var nærmere himmelen en noen gang. Vi overnattet på hotellet Schoolhouse som var en unik opplevelse med fantastisk mat. Da vi våknet om morgenen så vi rett opp på muren i soloppgangen.

Schoolhouse var en forlatt grunnskole inntil grunnleggerne Liang Tang og Jim Spear renoverte stedet til hotell og en restaurant og glassverksted i 2006.

Dagen etterpå gikk vi opp til taubanen som tok oss opp til muren. Beijing er en enormt stor by og det er ingen problemer å finne spennende fotoobjekter her.

Jeg har besøkt denne fascinerende byen både i desember og i juni, men tror vår og høst er enda bedre klimatisk. Her er så mange utrolig spennende severdigheter at man bør ta seg god tid, også når man skal besøke de store markedene.

De vanligste og mest kjente markedene for kopivarer og en rekke gode kinesiske produkter, er perlemarkedet sør i Chongwen og silkemarkedet i bydelen Chaoyang. Perlemarkedet finner du ved gatene Tiyuguan Lu og Hóngqiáo Shìchang. Silkemarkedet ligger ved metrostasjonen Yonganli langs gaten Dongdan. Det er ca 4 km fra markedene til Den forbudte by. Det tredje og nyere kopimarked med ca. 4 etasjer med alle typer varer (hovedvekt på klær og sko) er Ya Xiu Silk Market i gaten Sanlitun. Her finner du også gode og billige kinesiske produkter. Vi shoppet både hansker, vesker , dunjakker og silke, og vi kunne brukt mange dager her. Pruting er viktig, og vi fant fort ut hvilket triks vi måtte bruke.

Hutong området som viser kontrasten på fattig og rik var veldig spesielt og interessant, så en tur med sykkeldrosje er å anbefale.

Hutong er et fargerikt og interessant område, og har både cafeer og små butikker.

De fattiges portrom og de rikes dør i Hutong.

De eldste satt avslappet og spilte eller malte, mens noen bare vandret rundt og tok livet med ro og hadde et avslappet forhold til livet.

Vi besøkte sommerpalasset som kalles «den bevarte harmonis have». Slottet inkludert parkene, utgjør et stort område, hvorav tre fjerdedelen er vann. Bygningene består av en mengde palasser, hager og andre arkitektoniske strukturer i antikk stil.

Historien sier at området var en hage hvor keiserhoffet gjerne trakk seg tilbake til, i de fuktige og hete sommermåneder.

Her er forskjellige bilder fra byens største park og vandringen i Beijing.

Det er mangt som kan sies om Beijing som er både fascinerende og spennende og har et gjestfritt folk. Jeg vil absolutt tilbake dit, både til Beijing, Shanghai og sør Kina.

Jul i Beijing

Ferden går videre.. hvem vet hvor neste gang..

Rosibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.