CAYMAN ISLAND

CAYMAN ISLAND

Hvilken spennende mystisk øy! Vi gikk i land i hovedstaden Georg Town på Cayman øyene som er kjent å være et skatteparadis for rike nordmenn.

Caymanøyene ble oppdaget av Columbus i 1503 og var da ubebodde. Øyene er en øygruppe i Det karibiske hav, cirka 268 kilometer nordvest for Jamaica og 240 kilometer sør for Cuba. Øyene er britisk oversjøisk territorium, og kjent som et offshore finanssenter. Caymanøyene består av tre flate øyer, Grand Cayman, Cayman Brac, Little Cayman.

Cruisebåtene lå i kø for å skysse gjestene sine i land og byen sydet av turister.

Øyene har et tropisk monsun klima. Som de fleste tropiske klimaer, er det bare en liten variasjon i månedlige gjennomsnittstemperaturer i løpet av året. Vi hadde stabilt 28 plussgrader og det var utrolig behagelig. Det drives skilpaddeoppdrett på Grand Cayman, og det finnes grønne havskilpadder i havet utenfor.

Vi feiret Jans bursdag denne dagen i februar, på selveste Valentines day på Hard Rock cafe. De har verdens beste hamburgere og masse gode søtsaker til dessert.

Georgetown byr på rikelig med tollfri shopping, restauranter og kafeer. Prisnivået var som hjemme og jeg måtte kjøpe en leppestift som et minne, tross prisen. Ikke gå glipp av dykking og snorkeldykking i Stingray City nær korallrevet . Det finns masse muligheter å leie guide og bil eller være med på turen som cruisebåten arrangerer.

Følg meg videre når vi besøkte Mexico. Vi gikk i land på Cozumel og hadde en opplevelse utenom det vanlige.

Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.