Grønne Jamaica

Grønne Jamaica

Vakre, grønne og fantastiske Jamaica. Jeg har aldri sett noe grønnere og aldri følt meg så hvit før. Dette er Karibien!

Vi kom i land og ble møtt med heftige Jamaica rytmer, og trodde et øyeblikk av selveste Bob Marley stod bak trommene i velkomstkomiteen. De første innbyggerne på Jamaica var tainofolket, indianerfolk i slekt med arawakene.

Vi ble fraktet i buss gjennom et fantastisk landskap. Grønt på den ene siden og knallblått klart hav på den andre siden.

Vi besøkte en bananplantasje og ble vist rundt og fikk smake på kokosnøtter. Her var det så grønt at vi blei blendet og bananene og kokosnøttene hang overalt.

Dette er Karibien!

De lokale butikkene stod klare og ventet på oss før vi dro tilbake til skipet. Det var en utrolig morsom opplevelse og vi fikk smake skikkelig Jamaica kaffe med Jamaica rom av beste kvalitet. Her fantes også masse morsomme suvenirer og rasta fletter. Det eneste jeg ikke fant var tyggegummi. De fortalte at det var forbudt å selge det på Jamaica.

På bussturen passerte vi James Bond Island. En av eiendommene der var eid av den legendariske plateprodusenten Chris Blackwell som er grunnleggeren av Island Records. Dette var også hjemmet til Ian Fleming, skaperen av James Bond, frem til hans død i 1964.

Enda en opplevelsesrik dag var over og besøket på Jamaica hadde satt sine spor. De fleste ville ha bilde sammen med oss, og det tok jeg som et komplement. Vannet var fantastisk deilig og holdt ca 28 grader, samme som i lufta. Det var utrolig behagelige temperaturer på hele turen.

Følg med i neste innlegg om spennende Cayman Island, kjent som et skatteparadis for rike nordmenn. Caymanøyene er et britisk oversjøisk territorium i Karibia, som har vært under ulike regjeringer siden deres oppdagelse av europeerne.

Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.