Havana, Cuba

Havana, Cuba

Havanna , mest kjent som La Habana, er Cubas hovedstad og er Karibias største by med sine 2,2 millioner innbyggere. Når vi kom i land stod de flotte gamle bilene og hestetaxiene på rekke og rad og tilbød oss sightseeingtur.

Det var mange opptog og mye liv i gatene, og Cubanerne sang og spilte sammen med turister fra alle verdens hjørner.

Fidel Castro var statsminister på Cuba fra 1959 til 1976, og president fra 1976 til 2008. Han var en geriljaleder som gjennomførte den Cubanske revolusjonen fra 1953 til 1959. Etter dette var han landets fremste politiske leder gjennom et halvt århundre. Han ble født i 1926 og døde i 2016.

Havanna er landets økonomiske, politiske og kulturelle sentrum, og har en av Karibias beste naturhavner. Havannas gamleby står på Unesco verdensarvliste. Vi ruslet rundt gatelangs, og besøkte Ernest Hemingways favorittbar, – og restaurant, Florandita, her var et yrende liv og musikk hele tiden.

Cuba eksporterer sukkerrør, tobakk og frukt. Industrien foredler landets landbruksprodukter (sukkerraffinerier, tobakks- og sjokoladefabrikker, brennerier, bryggerier og tekstilfabrikker).

Mojitoen var fantastisk god i Havanna, den beste jeg har smakt ever! Baren og restauranten Dos Hermanos med levende musikk var en uforglemmelig opplevelse. Det var ganske vanlig at barene hadde levende musikk, og vi gjestet flere av dem for å få med oss mest mulig.

Byen preges av en blanding av gammelt og nytt, med minner fra byens koloniale fortid og moderne arkitektur. Den gamle bydelen (La Habana Vieja) ligger ved det smale havneinnløpet.

Hovedgata var dominert av de flotte gamle bilene, og de fleste hadde nye motorer kunne en av innbyggerne fortelle oss.

Den typiske cubaneren er en kombinasjon av mørkhudede som nedstammer fra tidligere slavedrift, indianerne som bodde der først, mulatter og hvite personer. De er et høflig og hjelpsomt folkeslag og utrolig gjestfrie.

Tropicana show var fargerikt og spektakulært i ekte Las Wegas stil. Her fikk vi servert vin og rom fra Cuba og vi hygget oss sammen med mange andre fra cruiseskipet.

Vi hadde to minnerike dager på Havanna mens skipet lå til kai. Vi prøvde få med oss mest mulig av det spennende byen har å tilby. Vi blir definitivt å dra tilbake til Cuba engang på en lengere reise, for å se enda mer av dette fantastiske landet.

Følg med hvor jeg havner videre på min ferd.. det hender stadig noe spennende på min vei..

Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.