SENJA eventyrøya

SENJA eventyrøya

Vakre ville og frodige Senja som kalles eventyrøya! Jeg blir aldri lei av å se den flotte naturen og det blåe krusende, eller blikkstille havet. Best av alt; stillhet, ren luft og god plass, samt et folkeslag som er helt fantastisk gjestfritt!

Senja er Norges nest største øy etter Hinnøya ( Svalbard ikke medregnet) og ligger i Troms fylke. Øya har et areal på 1600 km² og her bor i underkant av 8 000 innbyggere.

Sagnet sier at flere skip fra Spania og Portugal drev i land i Sandsvika utenfor Gryllefjord på Senja, en stormfull høstdag i Gryllefjord. De slo seg ned og fikk familie der, og spredte sine gener på vakker-øya.

Her har jeg mitt opphav, så langt tilbake som 1800 tallet. Historien og sannheten er vanskelig å finne frem til, men sagnet lever evig! Husøy i Senja er en av de få stedene i Norge som fortsatt praktiserer Siesta, noe spanjolene tok med seg fra sitt hjemland. Gryllefjord avviklet siestaen på 80 tallet.

Mefjord Brygge ligger omgitt av fjell i det pittoreske fiskeværet Mefjordvær på Senja. De tilbyr båtutleie, fjordsafari samt rom og leiligheter.

Andre attraksjoner: Segla fjell og Ersfjordstranda . Segla har oppnådd stor status hos fjellglade turister. Det fins en sti på sørsiden av fjellet som tar deg 639 meter over havet. På toppen ser du utover Mefjord og fjelltoppene omkring. Den beste utsikten for å ta bilder av Segla er fra Hesten.

Innerst i Ersfjorden ligger Ersfjordstranda med hvit og finkornet sand. Den populære stranden er omgitt av spisse høye fjell, og er et yndet sted for bading. Toalettbygget på plassen er blitt en attraksjon med sin trekantete form og gullbeslåtte ytre.

Det spirer og gror tross det kalde klimaet i nord.

Senja lever av fiske og turisme og det har vært en utrolig tilstrømning av turister de siste årene.

St.Hans feiring i bygda
Midtnattsol på Senja

Hamn i Senja er et fantastisk sted som ligger på yttersida av magiske Senja. Her er alt bygget opp igjen etter en storbrann for noen år tilbake, og vakrere utsikt skal man lete lenge etter. Her fins tilbud om overnatting , aktiviteter, moderne møteromsfasiliteter, god mat og ikke minst sjelefred.

Senja er absolutt verd et besøk, så sett av noen dager neste gang du skal til Nord Norge.

Kor ska vi reis no ? Heng med så får du se ..Kanskje enda lenger nord med et enda tøffere klima.

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.