BLUES og bading

BLUES og bading

Årets flotteste helg ble tilbragt på Sommarøya i sol og bluesens tegn.

Det var konsert med tre forskjellige band , og det svingte i den fargerike bluesnatta. De som var med;
Winthers Blue Groove, Road Traveler og BB Queen & Roots Junction.

Håja er ei klippeøy som ligger uti havgapet.

Ei vakker natt i tidsfri sone. Kan det bli bedre i juli måned?

Håja har engang vært bebodd, men det er mange år siden. Sagnet forteller at rundt år 1200 skal 6 munker fra Trondenes kirke ha seilt nordover og gått i land på Håja og bygget et kapell der.

Vi campet i telt, grilla og hadde det toppers i sola før konserten starta. Sommarøy har campingplass helt nede ved sjøen med et bra servicehus.

Båt marinaen fylles opp når det er Bluesfestival, og konsertene ble arrangert i det nedlagte fiskebruket som passer ypperlig til slike tilstelninger. De serverte lapskaus, mydland pølser samt god drikke av ymse slag.

Det er så vakkert på Sommarøy at man nesten mister pusten! Det å se at dagen gryr i nesten 30 varmegrader er ikke hverdags kost her nord.

Søndagen kom og vi stoppa på en av de hvite strendene for bading og grilling. Man må gripe dagen og nyte fin været her nord mens man er våken, ellers kan den passere i morgentimene mens vi er på lillehuset en tur.

Vi sprang uti i sjøen som sjelden blir over +12 grader her. På med skinnlua og strikkavottene fra Sigrid i Lia, og deretter i full peising ut i havgapet.

Det tar ca. 1 time å kjøre fra Sommerøya til Tromsø om man kjører via Straumsbukta. Tross dårlige veier er det høye fjell og frodig natur på denne strekningen, og jeg anbefaler alltid denne ruta til turistene som besøker området for første gang.

Det fins en koselig Cafe med gårds-hotell på veien mot byen, som er verdt et besøk. Dyrene beiter på den grønne marka og stedet har en fantastisk utsikt, samt nydelig hjemmelagde lunsj, middag, kaker og kaffe.

Væren Verner og kompisen gresset fredelig og rolig her, og det var så stille at man nesten kunne høre gresset som gror rundt dem.

Stillheten har strenger, sa Ole Paus engang, og den fyller aller drømmene med sang.

En begivenhetsrik helg er over, nå venter ferien og spennende destinasjoner.

Kor skal vi reis no? Heng med så får du se..

Reklame. Hi-Fi klubben sine fantastiske produkter, trykk her; https://ndt5.net/c/?si=14266&li=1613256&wi=335441&ws=&dl=

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.