Blues på Helgøya

Blues på Helgøya

Helgøya ligger i Karlsøy kommune i Troms. Øya ligger mellom Ringvassøya, Vannøya og Nordkvaløya. Helgøysundet i sør, Råsa i vest og Hamrefjorden i nordøst som skiller øyene.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190709_180926.jpg

Helgøy har en lang historie med bosetting helt tilbake til steinalderen. Stedet har et unikt særpreg. Helgøy var egen kommune fra 1886 til 1964, siden sammenslått med Karlsøy kommune. På det meste bodde det ca. 1500 mennesker i kommunen. Fraflyttingen fra Helgøy pågikk utover 1970-tallet. På begynnelsen av 2000-tallet var Helgøy helt fraflyttet. De fleste etterkommende bor i Tromsø og omegn. Alle 31 bygninger som utgjør selve bygda er godt ivaretatt og blir flittig brukt til fritidsboliger. Forsamlingshuset er eid og drevet av UL Fremad, Helgøy.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190709_172107.jpg

Det er ingen fastboende på denne øya men mange fritidshus og hytter. Det var en morsom opplevelse å gå tur etter veien på lørdags formiddag, da alle hilste og ropte oss inn på kaffe i strålende solskinn.

Denne helga ble arrangert mellom Helgøy Bluesklubb og UL Fremad, Helgøy.

Helgøy har ingen offentlig transportforbindelse lengre. Fremkomstmiddel er private båter som går fra forskjellige steder på Ringvassøy.

Vi tok felles båt over fra Hansnes til Helgøya som tok ca 1,5 time. Det var en fantastisk logistikk som møtte oss. Bagasjen heiset de opp og alt ble fraktet på traktor og henger til campen vår.

Blueshelg på Helgøya. Kan dere tenke dere noe mer eksotisk i midtnattsol? Blueskonsert med de flotteste bluesfolkene i landet. Er det mulig å få et bedre konsertlokale enn flotte Helgøy kirke som var nyoppusset og ligger så majestetisk ned ved havet.

Det var ei «amazing» helg med flere lokale artister; bla. Blueskongen selv; Geir Bertheussen og bluesbandet J.T. Lauritsen m/ kompani. Både Fredag og lørdag var konsertene i forsamlingshuset.

J.T Lauritsen med band i Helgøy kirke.

Jeg vil spesielt trekke frem den magiske konserten i Helgøy kirke. Noe så fantastisk har jeg aldri opplevd før!

Det var ordnet en teltcamp ikke langt fra forsamlingshuset. Vi var en flott gjeng som ble godt kjent med hverandre i løpet av helga, og vi hadde det kjempemorsomt sammen. De hadde satt opp en liten utedo på plassen, og vi kunne gå til forsamlingshuset ca 100 meter unna for benyttelse av toalett og dusj. Og Ja, jeg lå faktisk i telt, men vi sov ikke så mye, for sola skinte i takt med gitaren som spilte.

Forsamlingshuset hadde også servering av frokost og middag i regi av arrangementskomiteen, og de gjorde en glimrende jobb.

Dette var litt mimring fra ei uforglemmelige Helgøy helg, og vi kommer gjerne tilbake hit neste gang de arrangerer blues helg.

Så kor ska vi reis no? Heng med så får du se…

Ciao Rossibella

Reklame. Hi-Fi klubben sine fantastiske produkter, trykk her; https://ndt5.net/c/?si=14266&li=1613256&wi=335441&ws=&dl=

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.