KORFU

KORFU

Korfu tilhører Hellas og ligger på nordvest kysten i det Joniske hav.

Korfu er ei øy hvor venetianerne, franskmennene og britene pleide å bo.
Øya har endret seg med årene, men vi kan enda føle åndene fra en svunnet tid.

Øya har en multi-kulturell arv med historiske monumenter og et fantastisk naturlandskap. Havet er krystallklart og det utmerkede klimaet og været gjør at alle besøkende elsker denne øya. Vi tok sightseeing buss rundt halve øya, men vi burde hatt mer tid å utforske alt det spennende vi så.

Jeg elsket øya fra vi satt foten i gamlebyen og ble møtt av en smilende air-bnb vert som vi hadde leid hos. Det var midt i hjertet av gamlebyen i ei lita praktisk leilighet i andre etasje. Vi passerte ei kronglete knirkete trapp, og hadde utsikt til en herlig bakgårdsgate.

Vi tok båten fra Albania til Korfu som tok 40 min. som for øvrig var en fin tur i sola. Det var betydelig dyrere å leve på Korfu sammenlignet med Albania, tross den korte avstanden mellom landene.

Innbyggerne var hyggelige og vi følte oss velkommen, selv på restauranter og barer med mye gjester.

Butikker og markeder var det overalt, og mange herlige uterestauranter. Jeg digger og sitte ute å studere alt og alle som passerer meg.

Vi besøkte forskjellige spiseplasser, og plutselig var vi vitne til et gravfølge siden vi satt noen meter fra ei kirke.

Det stilte kistelokket opp etter veggen. Det er vanlig med åpen kiste, og prosesjon til gravstedet, hvor lokket skrues på før kisten føres inn i sarkofagen, (Helst over bakkenivå!). Dette fortalte en Normann meg som har besøkt Korfu i mange år, og som har vært i et par begravelser der.

Øya har et betydelig antall kirker. Church of St. Spyridon som er øyas skytshelgen, er den mest imponerende er byens katedral.

Vin servert i «melkeglass» er helt normalt på Korfu. Jeg spurte om å få vinglass, men de skjønte ikke hva jeg mente, og pekte på glassene som allerede stod på bordet. Gatene var stort sett brostein, og godt skotøy er best egnet her.

Levende musikk og hyggelig underholdning var det på stort sett alle barene rundt om.

Gode drinker var en selvfølge her, både ferskpresset juice og andre herligheter.

Gamle kirker og bygninger med blomster overalt, gjør at øya er frodig og fargerik.

Jeg hadde for øvrig en ubehagelig opplevelse tidlig er morgen jeg skulle ut å kjøpe noe mat. Det var nesten folketomt og plutselig hørte jeg rop og skrik og så at to voksne jenter ble ranet av en lokal kjeltring. Jentene kom seg heldigvis fra han, men mistet mye av sine eiendeler. Mannen var mest sannsynlig ruset, og da han oppdaget meg, sprang jeg inn i en butikk og gjemte meg bak alle klærne. Jeg fant det best å skygge banen selvom jeg hadde hårsprayen klar til bruk i hånda mi.

Kunstneren Edward Lear beskriver den levende magien på Korfu: «Anything like the splendour of olive-groves and orange-gardens, the blue of the sky, the violet of the mountain, rising from peacock-wing-hued sea and tipped with lines of silver snow, can hardly be imagined !»

Jeg stemmer i et halleluja!

Det var hyggelige og opplevelsesrike dager på Corfu, og vi drar gjerne tilbake dit engang.

Les også om Albania og alt vi opplevde der: https://www.rossibella.no/wp-admin/post.php?post=46&action=edit

Så, kor skal vi reis no? Heng med så får du se….

Ciao Rossibella

Reklame. Hi-Fi klubben sine fantastiske produkter, trykk her; https://ndt5.net/c/?si=14266&li=1613256&wi=335441&ws=&dl=

2 thoughts on “KORFU

  1. Det er nok bare kistelokket som står opp etter veggen. Er vanlig her med åpen kiste, og prosesjon til gravstedet, hvor lokket skrues på før kisten føres inn i sarkofagen, (Helst over bakkenivå!) Har vært i et par begravelser her i vår 20 årige karriere som Korfu turister. Korfu er en fantastisk øy med mange fasetter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.