Lofoten, den vakreste plass på jord?

Lofoten, den vakreste plass på jord?

Vakre Lofoten! For en fantastisk natur med flotte klatrefjell og mange lange strender.

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, vest i havet nord for Polarsirkelen. De største øyene fra øst til vest er Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst.

Svolvær fikk bystatus i 1996, har ca. 6000 innbyggere og er en nydelige by med flott brygge hvor båtene ligger tett i tett .

Den beste restauranten må være «Du verden» som har fått ry på seg å være et sted med kvalitetsmat og kan absolutt anbefales!

Henningsvær er mitt favoritt sted som jeg har besøkt flere ganger. Dette er en fantastisk plass med sitt lille sentrum som har både bakeri, lyststøperi, butikker og restauranter. For ikke å glemme Klatrecafeen som ligger idyllisk nede på brygga. Her høres alle mulige språk, og det er helt vanlig at de bak disken prater engelsk til deg, uansett hvor de tror du er ifra. Her spiste vi en nydelig bacalao med den beste italienske rødvin. Om kvelden var det musikk og fullt liv der og vi satt ute i sola på brygga.

Den kjente nord norske artisten Sondre Justad vokste opp i Henningsvær og gikk på musikklinja, og ga ut sin første singel i 2014.

Hvilken opplevelse! Vi opplevde både strålende sol, regn og tåke, og alt var like sjarmerende hver på sin måte.

Lofoten er full av gode fiskerestauranter, og her er man midt i matfatet med fisk! Det er utrolig mye turister som skal spise i løpet av en kveld, så her gjelder det å bestille bord i tide. Lysstøperiet som er både en butikk og bakeri er et naturlig stoppested for besøkende. Her finner man alt av suvenirer som er verdt å ta med seg hjem, samt fantastiske gode kanelboller. Jeg tror faktisk Lofoten har patent på disse!

Fiskeværet Kalle er også et idyllisk naturområde øst for Henningsvær, og er et perfekt utgangspunkt for en aktiv ferie i Lofoten. Kalle er kjent i klatremiljøet, og i de senere år i skimiljøet. Med vinter-satsingen Lofoten Ski Lodge fra februar til mai, fylles alle rorbuene opp med gjester fra hele verden som kommer for å gå toppturer med sertifiserte guider fra Northern Alpine Guides.

De fleste forbinder Lofoten med fjell og små fiskelandsbyer. Men her finner man både fjell og mange vakre strender. De er både hvite og lange, og ofte nærmest folketomme. Her bilde fra Rambergstranda, en av flere av surfernes paradis.

Fiskegjeld fins på de fleste stedene, og Guano er stor business.

Utsikt over havet fra Henningsvær. Selv i tåka er det vakkert her. Innbyggerne er utrolig gjestfrie, og mangler du tak over hodet kan du gjerne ta kontakt med en av stedets helter. Vi er så heldige å kjenne noen av dem, og fikk rom hos Elisabeth og Rudy. De har også en flott yacht som tar turistene med på havet for å fiske og se på midtnattsola.

Kontakt; https://www.lofotencruise.no/nb/

Å ligger helt ytterst der veien stoppe. Her har de verdens beste kanelboller på et lite steinbakeri oppi bakken. Disse må bare smakes.

Nusfjord er et av de små sjarmerende stedene med både post, butikk og medisinutsalg. De har også et museum som er verd et besøk.

For et skue ; Her henger fiskehodene på tørk på rekke og rad. De kalles for Guano.

Det finnes også en butikk her innredet med masse spennende gamle ting og suvenirer.

Overalt finner man rorbuer til leie, men man skal være heldig å finne noe ledig om man ikke har bestilt lang tid før sesongen starter. Det er veldig mye turister og bobiler overalt.

Reine er også et fiskevær og en vakker plass med sine små hus og høye fjell. Her er rorbuer og «Gammelbua» restaurant og nydelig natur. De har aktiviteter som bla. kajakk og fisketur.

Det var litt om vakre Lofoten, og vi skal helt sikkert tilbake hit om ikke lenge.

Så kor ska vi reis no? Heng med så får du se…

Ciao Rossibella

Reklame. Hi-Fi klubben sine fantastiske produkter, trykk her; https://ndt5.net/c/?si=14266&li=1613256&wi=335441&ws=&dl=

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.