MOLLIS Fossen

MOLLIS Fossen

Mollisfossen ligger i elva Mollesjohka, rett før den renner inn i Reisaelva. Den er Nord-Norges høyeste, er 269 meter, derav 140 meter i fritt fall. Den omtales som en av Norges flotteste fossefall. Det er et stort urørt villmarksområde som strekker seg over hele den indre delen av Nordreisa, samt i Kautokeino kommune i Finnmark.

Bård Løken / www.nordnorge.com

Vi hadde stor besøk fra Oslo og de ville så gjerne se litt av Nord-Norge på den beste årstiden. Jeg hadde planlagt en tur til Nord Troms og elvebåt safari i Reisadalen som er en del av nasjonalparken. Mollissfossen er enda ganske uoppdaget og har en fantastisk natur. Vi kjørte ca 1 time fra Storslett oppover Reisadalen . Her er det masse furuskog og bratte fjellsider og en del fastboende, og veldig vakkert. Mollisfossen med den frodige naturen rundt er et fantastisk skue.

Hytta, eller det var mer et hus vi leide, lå langs elvebredden, så dette var virkelig villmarksliv for oss urbanister.

Dagen etter kom en kjentmann som var båtfører og vi kom oss om bord i elvebåten og starta ferden oppover elva. Her vokser det masse trær og det var utrolig frodig. Vi så også flere båter som lå nær elvebredden og mange telt . Folk var på laksefiske og det er rift om de beste plassene. Reisaelva er en av Norges beste lakseelver. Landskapet endret seg etter hvert som vi kom oppover elva, og vi så mange bekker som renner nedover fjellsiden. Det var så utrolig vakkert!

Båtføreren var forsiktig og kjørte sakte midt i elva. Det var lite vann pga lite nedbør siste ukene. Her var en del steiner og noen ganger så vi bunnen, men føreren var godt kjent så vi var i trygge hender.

Fossen

Båten gikk inn til elvebredden og her ligger campen med ferdig bål hvor vi får servert bålkaffe og stekte pølser. For en fantastisk opplevelse både for oss fra nord, og ikke minst for søringene som ikke har vært nord for Sinsenkrysset!

Guiden forteller oss om området, og vi gikk samlet mot fossen som styrtet ned etter bergene. Vi hørte fosseduren og det glimtet i hvitt mellom trærne.

Plutselig så vi fossen som åpenbarte seg, og for et syn! Der fossen sluttet var det en liten bekk og en stor grønn eng med blomster og andre vekster. Fossen var overveldende, og vi hørte ikke hverandre, men vi så at alle var like begeistret.

Vi stod lenge og beundret synet og tok masse bilder. Glemt var alle verdens store metropoler da vi var midt i Paradis! Hadde solen skint hadde vi sett regnbuen mot fossen, men det var litt skya med fin temperatur men heldigvis ingen regn.

Etterpå drakk vi bålkaffe pånytt og priset oss lykkelig at det fins slike perler i vårt vakre land. Elvebåt føreren tok oss tilbake til hytta hvor vi grillet og badet i jazzussien utenfor, mens vi sloss med alle myggene i sommernatten.

Villmarka

Nedrefosshytta og Imofossen er imidlertid enklere å komme frem til, og man kan avtale med båtføreren for henging. Det er mange som tar lengre turer som ender i Kautokeino eller i Kilpisjärvi i Finland. Her fins både korte og lange tur ruter, men man bør man være i god form, ha utstyr og erfaring. Scooterfolkene bruker området flittig om vinteren.

Dagen etterpå kjørte vi på sightseeing til Kvænangsfjellet og Gildetun, men tåka tok fra oss utsikten.

Les mer om Gildetun her; https://www.rossibella.no/wp-admin/post.php?post=1242&action=edit

Vi hadde en fantastisk flott helg i Nord-Troms, og vi fikk virkelig vist frem all den vakre naturen i flott sommervær.

Kor ska vi reis no? heng med så får du se… mange spennende destinasjoner venter.

Ciao Rossibella

2 thoughts on “MOLLIS Fossen

 1. Fantastisk! Det må vi se ! Jeg elsker fosser!
  Hjertelig takk for en vidunderlige innlegg!

  1. Tusen takk Valentina!
   Så hyggelig at du har lyst å dra dit! Det er et magisk sted!
   Kontakt meg gjerne om du vil ha mere info.
   Klem fra Marianne 🦋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.