TROMSØ og områdene rundt

TROMSØ og områdene rundt

Jeg må fortsatt skrive litt om sol, midtnattsol og sommer i nord, kanskje sola kommer sterkere tilbake og holder seg her noen uker.

Det fins mange fine plasser utenfor Tromsø som er innen en time å kjøre til.

Hva med å oppleve syden rett utenfor Nordens Paris? Man skal være heldig, våken og tilgjengelig når akkurat det skjer, men du verden for en opplevelse. Etter mange år her i nord, er jeg like fasinert over midtnattsolas effekt i sene nattetimer. Grøtfjorden som på bildet her er en av mine favoritter, og hit tar jeg alltid med meg langveisfarende som besøker Nord-Norge.

Vi har mange fine plasser og strender i nærområdet; Oldervik, Rekvik og Grøtfjorden, og for ikke å glemme Sommarøy. Vi har teltet og sett på soloppgangen i både 10 og 30 varmegrader. Sistnevnte skjer ikke så veldig ofte, men når det gjør det, glemmer vi alle sure regnfulle dager og snøen som falt i fjor! Vi nordlendinger er enkle sånn ! Her er fra stranda i Grøtfjorden.

Oldervik ligger ca 45 min fra Tromsdalen på fastlandet. Det er ei koselig lita bygd som ofte blir innestengt om vinteren når snøskredene kommer.

Denne plassen er en perle om sommeren, og her kan man både grille og telte i fjæra.

Furtebua er et morsomt innslag, og her kan man sende inn både unger og gubber når dem er sure, så kan dem sitte der og furte i fred.

Tilslutt i dag må jeg bare ta med et bilde fra mine favorittfjell på Kvaløya. Rett nedenfor hvor vi bor har vi fjæra og denne flotte utsikten som jeg aldri blir lei av. Store Blåmann som dere ser til høyre på bildet er det høyeste fjellet på Kvaløya i Tromsø kommune. Fjellet er 1 044 meter over havet og er en populær destinasjon for både fjellfolk og klatrere.

Tromsøbrua som forbinder øya med fastlandet og alle småbåtene som ligger til kai. Det tok 3 år å bygge brua som ble offisielt åpnet i mars 1960 av statsminister Einar Gerhardsen. Det var en stor dag for byen og befolkningen. Før brua kom tok Tromsøværingene ferge over til fastlandet.

Hvor ska vi reis no? Jeg skal vise dere en virkelig perle i havgapet.. Det er bare å henge med!

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.