HELGELANDSKYSTEN – Rognan

HELGELANDSKYSTEN – Rognan

Del l

Helgeland og kystriksveien er fantastisk og magisk. Ja, jeg har ikke ord for hvor vakkert det er.

Vi passerte mange vakre fjell og fjorder, og landskapet forandrer seg når man nærmer seg Nordland.

Høye spisse fjell som går rett ned i havet er et vanlig syn.

Vi kjørte fra Tromsø til Rognan en vakker lørdag, og overnattet første natta på Rognan Hotell, som vi fikk sponsa.

Rognan er et tettsted og administrasjonssenter i Saltdal Kommune i Nordland med ca 3000 innbyggere. Europavei 6 går rett utenfor sentrumsområdet, og Rognan er stoppested for Nordlandsbanen.

Rognan er et koselig lite sted og vi bodde tett ved havet. Jeg hadde et ønske for denne ferien at jeg ville se havet uansett vær og vind, så fremt det var mulig.

Hotellet har mange enkelt- og dobbelt rom og suiter . Vi fikk Trygve Hoff suiten. Enkelte av suitene går over 2 etasjer, og nesten alle har balkong med nydelig fjordutsikt. Senga hadde herlige tykke madrasser, og vi sov aldeles fortreffelig.

Vi var kjempefornøyd med våre to etasjer og to bad, samt stue med utgang til terrassen. Hotellet egner seg godt for barn, da det er stor tumleplass og store rom.

Middagen var innbydende og smakfull med en rikholdig meny. Vi spiste laks og kveite med god drikke til. Kjempehyggelig servitør, flott service og en upåklagelig utsikt over havet.

Frokosten var veldig bra med godt utvalg av varme retter. Vi hadde en hyggelig morgenstund med samme flotte utsikten utover havet som kvelden før.

Vi var kjempefornøyd med første ferie overnatting, og sola meldte sin ankomst utover dagen. Dette lovet bra for den lenge planlagte turneen på Helgelandskysten etter kystriksveien. Dag to dro vi videre og neste stopp skulle bli utrolig spennende.

Yatzy blei en del av de trivelige kveldene våre, og noen hadde det litt morsommere enn andre, men vi damer er ikke så lettlurte, selvom skravla går.

Kor ska vi reis no ? Følg med så får du se hvor ferden gikk videre.

Annonse.

Tusen takk Rognan hotell! Kjempehyggelig og hjelpsom personal, og en god stemning på hotellet. We will be back!

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.