HELGELANDSKYSTEN – UTSKARPEN

HELGELANDSKYSTEN – UTSKARPEN

Les gjerne tidligere innlegg her;

Del lll

Neste Stopp var Utskarpen. En halv time nord for Mo i Rana ligger gården vakkert på en høyde med utsikt over sjøen.

«Til Elise fra Marius » heter stedet, og de satser på «Fra beite til bord» , en matdestinasjon på Helgeland.

Dette flotte stedet har både restaurant med inspirerende retter med fokus på lokale kvalitetsråvarer, samt overnatting til 15 personer.
Restauranten drives av to kompetente og lidenskapelige kokker med lang erfaring fra inn- og utland, og begge to har også erfaring fra kokkelandslaget.

Nydelig utsikt over sjøen en tidlig morgen. Fuglene kvitret og kyrne beitet i det fredfulle landskapet. Dette er som tatt ut av eventyret. Kanskje derfor Elise og Marius flyttet nordover for å starte sitt eget eventyr liv?

Vi hadde et fantastisk gourmet måltid som bestod av 7 retter, hvorav 4 med fisk og 1 med kjøtt. Vinpakke fikk vi også, så dette var nok det måltidet vi husker best etter denne turen.

Cremant og andre godiser var en selvfølge her, og vi ble kjempegodt mottatt.

Frokosten var ferskt hjemmelaget brød med ny rørt syltetøy. Plutselig var jeg tilbake i mormors kjøkken.

Vi stoppet underveis på Alstadhaug og besøkte Petter Dass Museet og Alstadhaug Kirke, en steinkirke fra 1100-tallet.

Tjøtta internasjonale krigskirkegård ble avlagt et besøk. Her er siste hvilested for de fleste av de sovjetiske krigsfangene som døde i tysk fangenskap i Nord-Norge under krigen. Ved siden av de sovjetiske gravene ligger også gravene til de døde fra fange- og troppetransportskipet DS Rigel. Gravgården ble innviet i juli 1953 og rommer ca 8000 døde.

Så ufattelig mye historie på et sted. Kultur-ulken som var med oss, dro oss med og viste oss litt av vår krigshistorie både inne og utendørs.

Hav og himmel var så blå som jeg hadde ønsket meg i ferien, og minnene er morsomme og uttalige. Etter mange timer med kultur og kjøring etter turbo-Jenny, ventet kveldsol på terassen og en rosevin i det fjerne.

Kor reiste vi så? Heng med så får du se.. enda ei spennende øy lokket, ei øy jeg hadde drømt om lenge.

Ciao Rossibella

Copyright @2019 Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.