ANDØYA

ANDØYA

Andøya er en kommune i Vesterålen i Nordland fylke. Kommunen består av hele Andøya og Hinnøya. Det er den nordligste kommunen i fylket og Vesterålen.

Andøy er det eneste stedet i fastlands-Norge hvor det er gjort funn av kull og fossiler fra dinosaurer.

Den første hvalsafari-turen ble arrangert i Andøy i 1988. Andøy er den første og ledende hvalsafari destinasjonen i Norge.

Bleik er et tettsted og fiskevær i Andøy kommune. Her kan du leie flotte Havhus som ligger midt på stranda og byr på fantastisk utsikt over Atlanterhavet.

Andøya Space Center ligger på Andenes, og er et senter for oppskyting av rom- og nordlys forskningsraketter som startet i 1962.

Bleikstranda er en fantastisk hvit sand og grønt hav, og gir litt følelsen av å være i Karibia.

Her fins mange aktiviteter å gjøre på Andøya. Vandring i fjellet, havfiske, dykking, fotografering , sykkelturer, ski/aking, nordlys safari og ikke minst hvalsafari. Det er 95 % sjanse for å se hval både sommer og vinter utenfor Andøya.

Fjellene er ville, vakre og mystiske, og med litt tåke på toppen var det rett og slett en trolsk stemning.

Vi var på besøk hos våre venner på Andøya; Tommy og Ulrikka med sine flotte hunder. De elsker å bo her nært naturen, tross i at de kommer fra Svalbard som har enda mer vill natur.

Mer om Svalbard; https://www.rossibella.no/2019/06/svalbard

Andøya har også sitt eget fyrtårn på land,

Andenes fyr ligger på Andenes og ble bygd i 1859. Fyrtårnet ble automatisert og avfolket i 1978. Fyret ble bygd for å forbedre sikkerheten for skip til havs, men ga ikke tryggere havneforhold. Fyret ligger som en del av bebyggelsen på Andenes, helt nede ved havna. Det arrangeres guidete turer opp i fyret om sommeren av Polarmuseet.

Dette har vært en eventyrlig reise langs kystriksveien og Helgelandskysten, helt fra Tromsø til Rørvik, og tilbake. Vi har fått opplevd mange flotte og spennende plasser, og vært på mange nye øyer jeg knapt har hørt om.

Mitt budskap til alle er; bli kjent med denne delen av Norge, du vil få en opplevelse for livet!

Dagen etter tok vi ferga fra Andenes til Gryllefjord på Senja. Turen gikk over åpent hav, og det var en opplevelse i høy sjø, og folk som spydde rundt meg oppe i salongen. Jeg hadde heldigvis safet meg med sjøsyke tabletter og armbånd som skal motvirke kvalme, så jeg slapp unna. Det hender at ferga innstilles pga. dårlig vær, og det skjedde også dagen før vi dro med den.

Kor ska vi reis no? Heng med så får du se.. Det er snart høst og vinteren står for døra..

Ciao Rossibella

Følg meg gjerne på Instagram; https://www.instagram.com/Rossibella.no og Facebook; https://www.facebook.com/majo444 og Rossibella på snapshat også.

Copyright @2019 Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.