Roadtrip til SENJA – Del 1;

Roadtrip til SENJA – Del 1;

Eventyrøya kalles den, og det med rette! For et vakkert eventyr vi fikk oppleve der!

Senja er Norges nest største øy (foruten Svalbard) og har ca 8000 innbyggere.

Jeg har vært flere ganger på Senja, men nå hadde jeg med meg to glade travel-damer fra sør som gledet seg til å se vår vakre landsdel.

Det tar ca 3 timer å kjøre fra Tromsø til Senja. Man kan også ta fly til Bardufoss, og buss til Senja som tar en time.

Overnatting ordnet Lena på Senja Event. Hun formidler noen flotte leiligheter i Hamn i Senja som lå helt ved sjøen. Hun ordner det meste, både mat og aktiviteter, til og med natt mat når vi trengte det!

Vi ankom Hamn i Senja mens sola enda skinte og varmet. Denne turen hadde vi gledet oss til i mange uker, og været var fantastisk! Leiligheten hadde stjerneutsikt, især for midnattssola og nordlyset.

Hytta hadde stue og kjøkken, 3 soverom og 2 bad, samt en nydelig terrasse med panoramautsikt. Her kunne man virkelig boltre seg.

Gryllefjord som er et lite fiskevær måtte vi såklart besøke først. De har beholdt endel av de gamle tradisjonene, men siesta er de sluttet med. Her oppsøkte vi stedets cafe, hvor vi fikk en deilig lunsj med verdens beste hamburger.

Det er mulig å ta ferga fra Gryllefjord til Andenes, og fra Gryllefjord til Sommarøy i sommerhalvåret. Det er gitt lovnad om helårsdrift, noe lokalbefolkningen ønsker velkommen med åpne armer.

Folk var utrolig hyggelige og pratsomme overalt hvor vi kom, og vi følte oss velkommen. Veien gikk så videre til Torsken som også er et lite fiskevær. Det var et nydelig høstvær med sol og blikkstille sjø. Torsken var veldig sjarmerende med alle sine båter på det speilblanke havet.

Vi sprang rundt og tok bilder av fjell, båter og den flotte ville naturen rundt oss. Dette er virkelig Eventyrøya!

Middag spiste vi på restauranten «Storbrygga Spiseri» på Hamn i Senja.

Menyen bestod av Kantarell suppe med reinsdyr hjerte. Hovedretten var Kveite med tilbehør og Reinsdyr skank. Vi smakte begge delene, og det var fantastisk godt. Anbefales med terningkast 6!

Neste dag hadde vi store planer å utforske øya, både til lands og til vanns. Gjett om vi gledet oss! Lena hadde selvfølgelig en finger med der også!

Hva skjedde der? Følg med så får du se .. Hvem ramlet i havet?

Les også om Senja her;

Annonse!

Takk til alle involverte !

www.senjaevent.no

www.hamnisenja.no

Og Widsten handleri as «Rødhuset midt i værret i Gryllefjord».

Ciao Rossibella

Copyright @2019 Rossibella

2 thoughts on “Roadtrip til SENJA – Del 1;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.