TINDSØYA – SKIPNES

TINDSØYA – SKIPNES

Del Vl; Øksnes Vestbygd

Så kom tiden at vi var ferdig med Helgelandskysten. Vi hadde noen uforglemmelige dager med masse spennende opplevelser. Jeg tror det tar lang tid å fordøye alt, i tillegg har vi samlet masse gode og morsomme minner.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190813_133604-1400x681.jpg

Så vi dro til ei øy jeg aldri har hørt om, aldri viste eksisterte. Ei øy hvor Sjøulken har sine aner, og Turbo-Jenny finner roen. Ei øy hvor Zorro har lovet seg bort som vaktmester neste sommer, og meg som vinskjenker. Ja, gje mæ styrke!

Vi tok hurtigbåten fra Skjellfjorden til Tindsøya som tok ca. 45 min. i strålende vær.

Varm velkomst møtte oss når vi sjekka inn på Ranchen på Skipnes.

Tindsøya er ei øy i Øksnes kommune i Nordland. Øya har et areal på ca. 4,7 km², og høyeste punkt er Tindstinden på 468 moh.

Fantastisk utsikt fra en av toppene i nærheten.

Sjøulken har som sagt sine aner herfra, og vi var så heldig å få være med dem dit. Hurtigbåten går hver dag innom forskjellige øyer i området, men kun på signal. Vi hadde bunkret det meste, så vi var klar for noen dager uti havgapet.

Et moderne utedo må til på en ranch som denne! Utrolig morsomt, og til og med jeg brukte den!

Vannbrønn og båt i fjæra, og her tok vi morgenbadet før hanen galte!

Kveldsstemning på ranchen. Det var blikkstille på sjøen, 20 grader og utrolig vakkert!

Skipnes og Tinden er de mest kjente stedene på øya. Skipnes er et gammelt fiskevær som i dag er bygd om til ferie- og fritidssted. Tinden er også et gammelt fiskevær og handelssted som er mest kjent for væreier Skjalg Halmøy. Han tok imot turister og fiskere i mange år, men døde i 2002.

Skipnes er et fantastisk sted og noe det beste Vesterålen har å by på. Dette er ei bilfri øy på yttersida av Vesterålen. Denne øya har alt, man kan velge å være alene og bare nyte stillheten, eller gå turer i det flotte landskapet . Ønsker man å være urban, kan man gå på kafeen på brygga og være sosial. Kafeen er samlingsplass på øya for både hytteeiere og turister. Kafeen har egen kokk og en veldig bra meny, og ikke minst tilgang på wifi !

Dra til Skipnes om du vil finne deg selv, og få ro i sjela.

.

De ville spisse fjellene går igjen i hele Vesterålen, og det er så vakkert at man nesten mister pusten.

Fiskeværet Skipnes har p.t ca 50 senger fordelt på 7 rorbuer. Hver rorbu inneholder 3 til 11 senger, et lite kjøkken og toalett/dusj. I tillegg kommer det flere rorbuer i løpet av neste sesong.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20190905_173615-1400x681.jpg

Fiskeværet har også laget et lite museum og tatt vare på forskjellige gamle ting. De kan arrangere store selskap og middag for inntil 90 personer, og i tillegg har de en pub.

Det kommer daglig inn turister for å gå fjellturer, samt besøke kafeen før de tar neste båtskyss tilbake.

«Anna på Vinja» . Kvinnen som mistet både mannen sin, og senere fem sønner på havet har fått en statue av seg på høyden på øya.

Tiden kom for avreise, og kor dro vi no? Heng med så får du se. Vi skilte lag med Sjøulken og Turbo-Jenny og kjørte til en annen øy som jeg heller ikke har vært på. Ei øy der hvalene er blitt levebrødet til mange. Kor ska vi reis?

Ciao Rossibella

Copyright @2019 Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.