København – Nyhavn

København – Nyhavn

København er både spennende og allsidig. Vi møtte våre Danske venner som hadde arrangert visning på Amalienborg Slott som er en av de store severdighetene i byen.

Amalienborg Slott er den danske kongefamiliens residens i vinterhalvåret. Slottsanlegget er regnet som det fremste eksempelet på rokokkoarkitektur i Danmark.

Slottet består av fire tilnærmet like paleer som omkranser en åttekantet plass. I sentrum av plassen finner du en rytterstatue av Frederik V, som er grunnlegger av Amalienborg. For en opplevelse å se og oppleve dette kunstverket av et bygg!

Danske Michael hadde også arrangert omvisning i Odd Fellow Paleet. Denne bygningen er også et kunstskatt, og har opp gjennom tidene vært et populært samlingssted for det københavnske kulturliv.

Danmark har en litt annen mat tradisjon enn oss. De spiser mye sild og svart brød med snaps til lunsj, og vi inntok gode middager på forskjellige restauranter i Nyhavn.

Nyhavn er et havnekvarter i København som er et av byens mest besøkte turistmål. Havnen ble gravet ut fra  1671-1673 av svenske krigsfanger som et alternativ til den eksisterende havnen.

 I gamle dager var Nyhavn berømt og beryktet for å være tvilsomme skjenkesteder hvor livets glade gutter samt lettlivede søte piker ofte frekventerte.

I dag er Nyhavn et sted for alle, og et av de fineste stedene i København. Stedet har interessant historie og flotte bygninger og et utvalg av gode restauranter . Her er det et yrende folkeliv av mange nasjoner. Man kan også ta kanalbåtene og se København fra sjøsiden.

Hopp on og hopp of Buss er genialt for å få et overblikk av byen og få med oss attraksjonene. Hovedgata Strøget med sine flotte boutiqer er en opplevelse og prøvelse, men denne gang ble det kun vindus shopping.

Den lille Havfrue står i havna med all sin prakt og ønsker alle velkommen inn til byen.

Historien om Den lille Havfrue er vakker og sørgelig. Hun levde på havets bunn som den yngste av Hav-kongens seks døtre, og som 15-åring fikk hun svømme opp til overflaten. Der forelsket hun seg i en vakker prins som seilte forbi. Skipet med prinsen forliste i en storm og havfruen reddet fram fra å drukne. Hun solgte stemmen sin i bytte mot at hun fikk nydelige hvite ben istedenfor fiske halen, slik at hun kunne gifte seg med prinsen og få en udødelig sjel. Som historien forteller endte det dessverre tragisk, og prinsen valgte en annen. Havfruen styrtet seg i bølgene på prinsens bryllupsnatt for å redde prinsen. Hun ble så forvandlet til havskum og deretter til en lufteånd som etter 300 år fikk en sjel og evig liv.

Denne historien husker jeg min mormor fortalte meg som barn, og jeg gråt mine modige tårer! Jeg gråter fortsatt når jeg hører den!

Det fins mange morsomme barer og på veggene flere skilt med sannhets ord på, en god blanding av gammelt og nytt. Det gikk mye i snaps, danske smørbrød og mange typer sild, og heldigvis for meg hadde de også mange gode italienske viner.

Markedet i Nyhavn var virkelig en perle. Her kunne man virkelig gjør et kupp blant alle skattene. For et flott møtested mellom innbyggerne og turistene. De er så utrolig hyggelige med sitt sjarmerende språk og de har som oftest «en lille» under bordet.

København er en sykkel by, her sykler de overalt, men ingen el-sykler å se. Kun gode gammeldagse sykler i alle farger og fasonger med det grønne budskapet som vi er blitt så glad i!

Vi hadde noen flotte dager i København og vi drar helt sikkert tilbake dit engang.

Les gjerne føste del fra København her;

Kor ska vi reis no? Følg med så får du se…

Ciao Rossibella

Copyright @2019 Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.