Roadtrip til SENJA -Del 2;

Roadtrip til SENJA -Del 2;

Dette var et eventyr i strålende sol og flotte høstfarger. Vi sprang overalt og tok bilder av det meste, for motivene var uendelige!

Det var så vakkert på sjøen som vi bare kunne drømt om, og en tur på Senjahavet stod høyt på ønskelista vår.

Lena hadde ordnet med ribbtur med Basecamp Senja som består av Trude og Dag, og vi fikk utlevert tykke dresser og det vi trengte. Det var fin temperatur når vi kom iland, noe som kan være ganske variabelt i september her nord.

Basecamp Senja har både ribbåt , posthuset Expedition Logde og Jordhuset .

Det gamle posthuset på Skaland på yttersia av Senja, er nyrestaurert, og ombygget til en koselig lodge med 10 senger. Jordhuset er perfekt til store grupper, og ligger lunt til i den lille jordbruksbygda på Vesterfjell i Tranøy .

Trude og Dag har lang erfaring med friluftsliv, også fra Svalbard, og de tøffet oss til lille Færøya med den hvite stranda.

Så ufattelig idyllisk det var her med de hvite strendene, nesten som i Karibien, bare ca. 15 grader kaldere.

Det blei både foto shoot og kaffe på land i 15 plussgrader, samt Trudes hjemmelagde kake. Damene sprang uti havet men holdt ikke ut så lenge i isvannet. Det blir sjelden over 15 grader i havet midt på sommeren, og det var nok ikke så mye denne dagen. Her finnes også et hvalsjelnett – gapet på en hval som er et yndet fotoobjekt.

Vi hadde en fantastisk flott tur, og på returen var vi så heldig at en liten sel plutselig hoppa opp ved båtripa for å hilse på oss.

Så var tida kommet for lunsj og vi kjørte til Senja Matstudio for omvisning . Dette var et flott sted som Eirik Nilssen eier og driver. Han har i 20 år drevet Impuls Reklamebyrå i Tønsberg, og åpnet i 2015 Senja Matstudio.

Meningen er at dette skal være et kulinarisk møtested for matglade og naturfrelste. Han legger vekt på totalopplevelsen rundt natur og mat, og bruker råvarer som gjestene gjerne kan være med å fange. Stjernekokken Eyvind Hellstrøm samt flere andre gjestekokker har vært her. De har også hatt besøk av 10 Michelin-kokker fra London, så dette er et sted som oser av god mat og gode kokker.

Eirik var dessverre ikke tilstede når vi fikk omvisning , men vi fikk ei flott kokebok som han har skrevet. Denne kommer til å glede oss alle i mange år fremover!

Lena på Senja Event hadde ordnet med lunsj til oss som bestod av Husøy laks med tilbehør. Det smakte fortreffelig etter noen timer på havet og alle opplevelsene.

Hit vil jeg gjerne tilbake, og hvem vet hva fremtiden bringer, en ting er iallefall sikkert , Senja har satt sitt preg på meg denne gangen også.

Hva skjedde nå? følg med så får du se.. jeg har enda mer å fortelle!

Les også om Senja Del 1; https://www.rossibella.no/2019/09/roadtrip-til-senja-del-1/

Annonse!

Takk til alle involverte !

www.senjaevent.no

www.hamnisenja.no

http://www.basecampsenja.no/

http://www.senjamatstudio.no

Ciao Rossibella

Copyright @2019 Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.