Mitt Firenze – del 2

Mitt Firenze – del 2

Her kan du lese det første innlegget om Mitt Italy.

Firenze er den kulturelle hovedstaden i Toscana. Vi gledet oss til noen flotte dager i denne flotte byen. Vi spiste god mat og drakk gode viner. Vi dro på vin smaking og pizzamaraton på en vingård, besøkte severdigheter og så kjente attraksjoner. Sist men ikke minst, vi var på italiensk matlagingskurs på en fantastisk flott vingård hos mine Italienske venner.

Ankomst Firenze onsdag ettermiddag. Det er alltid godt å ha litt tid i byen alene før programmet startet med resten av gruppa. Vi tar alltid taxi fra flyplassen til hotellet, fast pris 23 euro, kommer helt til døra, og ikke minst spare man tid.

Hotellene på piazzaen «Santa Maria Novella» er sentrale og flotte å bo på. Jeg har bodd på samme sted i mange år, og syns det er veldig grei adkomst både til tog og sentrum.

Elva Arno i Firenze

Maler-restauranten er blitt mitt favorittsted å spise på, og bord var bestilt torsdags kvelden når alle var ankommet. Denne fikk jeg anbefalt av noen florentinere jeg kjenner, så her går de lokale og spiser. Det er ikke alltid like lett å finne det man leter etter, og denne ramlet vi nesten over, så godt skjult var den.

Maten var fortreffelig som alltid, og servicen og gjestfriheten upåklagelig .

Restauranten har sin egen spesielle historie, derav navnet. Eieren og hans kunstervenner stengte lokalet ei helg og malte natt og dag mens de smakte på gode viner. Resultatet ble deretter, og vegg og tak er dekt med interessante malerier i alle regnbuens farger.

Torsdagen dro halve gruppa med toget til Pisa for å se på det skjeve tåret som blir skjevere for hvert år som går. De andre i gruppa ville ha dagen for seg selv til shopping og wining. Pisa er også et interessant sted, og har mye å by på, og morsomt å vise frem byen som jeg egentlig oppdaget først i Toscana.

Det fins massevis av restauranter og spisesteder og Italia er tross alt kjent for sin god mat og gode viner. I en sidegate fant vi en koselig osteria med verdens beste pasta, salat og deilige desserter som mor Rossini selv hadde laget. Går man inn i sidegatene kan man være heldig å finne de små sjarmerende private perlene.

Jeg har et spesiell forhold til Pisa og liker mange av de små landsbyene i området. For mange år siden bodde vi oppi fjellet ovenfor og overnattet på et nedlagt kloster. For en opplevelse, og besøk av de usynlige fikk vi også! Sissel fra Tromsø bor i Montemagno, eier og driver en villa med utleie som absolutt er verd et besøk.

Det er morsomt å ta toget i Italy. Her møter man ofte hyggelige og morsomme folk, for ikke å snakke om alle de man kan betrakte fra vinduet! Det tar ca 1 time med tog fra Firenze til Pisa, og passerer et flott grønt landskap.

Velger man å fly fra Oslo til Pisa går Norwegian direkte, deretter tar det 1.5 time med toget fra flyplassen til Firenze om man velger å bo der.

Jeg tar som oftest fly fra Oslo til Firenze med en mellomlanding . Korteste flytid totalt tar under 5 timer.

Fredagen hadde jeg lagt opp til guiding i Firenze med en svensk guide. Det er kjekt å ha noen som bor i byen som kan fortelle om dens historie og attraksjoner. Jeg er så heldig å kjenne guider fra Norge og Sverige som bor i Firenze og område, og de hjelper gjerne når jeg har turer dit. De er utrolig flinke og kunnskapsrike, og veldig interessant å høre på.

Mercado centrale foodmarked er et fantastisk marked jeg alltid besøker. Her passerer vi også markedet utendørs hvor man finner det meste. Her er morsomt å bruke noen timer, selv om man ikke skal handle. Det er fantastisk herlig å være midt iblant Italienerne, høre dem diskutere, selge og handle alt mulig du kan tenke deg. Her er de virkelig på hjemmebane.

Turen gikk videre til Katedralen som på folkemunne kalles for Domen hvor guiden fortalte litt om dens historie.

Gullbroa – Ponte Vecchio er en selvfølge å få med seg. Her ligger gullbutikkene på rekke rad, og utsikten er fantastisk på toppen .

Broa bestod av slaktere i fordums dager, men nå for det meste gullbutikker.

Det er mye spennende markeder og opptog å se uansett årstid. Firenze leverer alltid og jeg elsker denne byen!

Det fins mange morsomme bodega og små enoteca, så her er det bare fantasien som setter grenser.

Tiden går men Firenze består! programmet er tett, og vi skal enda oppleve masse!

Heng med så får du se hvor ferden går videre..

En vakker vingård som har alt hjertet begjærer hos fantastiske Italienere som jeg er blitt så glade i! Men først skal vi på vinsmaking hos min venn Anto på Enoteca Alessi!

Ciao Rossibella

Les del 1 om Mitt Italy her;

2 thoughts on “Mitt Firenze – del 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.