Mitt Italy – San Gimignano – Del 5

Mitt Italy – San Gimignano – Del 5

Siena blei tilbakelagt og en opplevelse for livet og minner blei skapt.

Les gjerne tidligere innlegg om Mitt Italy 1-4 her; https://www.rossibella.no/

Lunsj og vinsmaking hadde vi på Fattoria di Corsignano som er en fantastisk vingård rett utenfor Siena.

Gården er ideel for ferier i et vakkert toskansk landskap. Dette er en stor landbrukseiendom i Chianti Classico Gallo Nero-området . De er miljøvennlig og hele energibehovet produseres av solcellepaneler .

Det var ordnet bord i hagen under grønne olivenlunder med utsikt til bassenget og en nydelige blomsterflora. Vi hadde en deilig lunsj med vin smaking, og etterpå handlet vi i utsalget de har på gården. Her får man kjøpt gårdens egenproduserte vin og olivenolje for å ta med hjem.

Gårdens Italienske jernhest måtte de fleste damene teste, dog innendørs. De har også tilbud om overnatting med flotte rom og en stor restaurant hvor de arrangerer bryllup og andre selskaper.

Etter lunsjen fortsatte vi til San Gimignano som kalles for «Middelalderens Manhatten». Det skjønner man når man nærmer seg landsbyen og ser tårnene på lang avstand.

Byen som er kjent for sine mange tårn, hadde opprinnelig 72 tårn hvorav 14 av disse står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Det historiske sentrum av San Gimignano står på UNESCOs verdensarvliste.

Byen er liten og har en hovedgate med masse butikker og puber, og helt øverst ligger kirken på en stor piazza.

Enoteca fins det mange av, og denne er absolutt verd et besøk. Kjøp gjerne med deg vin hjem fra slike utsalg, da utvalget er stort.

Verdens beste is får du hos «Gelateria di Piazza» på Piazza della Cisterna. De vinner stadig priser for sin fantastiske iskrem, og er kjent for å eksperimentere med nye smaker. Køen er lang utenfor, men vi må alltid smake is her når vi besøker byen.

Landskapet er vakkert og perfekt for sykling, jogging og golfing mellom grønne olivenlunder. Hiv deg på knallerten og kom deg til «fjells»!

Lørdagen er på hell og sightseeingen er over og vi returnerte til hotellet i Firenze.

Middag må alle helter ha, og bord var bestilt på et av mine favoritt steder; Ristorante Sant’ Agostino. Her fikk vi servert 8 retters middag med dessert, kaffe og Limoncello som er laget av sitronskall, sprit og sukkerlake. I Italia er det vanlig at spesielt damene runder av middagen med denne likøren. For en smaksopplevelse, og det blei en sen aften..

Søndag dro vi på turens høydepunkt og kanskje morsomste aktivitet… følg med så får du se hvor vi havnet….

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.