Mitt Italy – Siena- Del 4;

Mitt Italy – Siena- Del 4;

Toscana tur med grupper er både morsomt og spennende. Vi bodde i Firenze og hadde opplegg hver dag med severdigheter og attraksjoner. Vi besøkte vingårder, opplevde wine-tasting og pizza maraton, samt det genuine Italia på den flotte vingården til Costanza utenfor Firenze.

Lørdagen var gruppas utfartsdag til de vakre byene Siena og San Gimignano som ligger ca 1,5 times kjøring med egen buss fra Firenze.

Siena er en by i sentrum av den italienske regionen Toscana. 

Les del 1-3 på bloggen min; https://www.rossibella.no/2019/11/mitt-italy-toscana-del-3/

Siena er blant annet kjent for Palio di Siena, et hesteveddeløp som holdes to ganger hvert år (2. juli og 16. august) på torget Piazza del Campo som ligger midt i byen.

Byens historiske sentrum er på UNESCOS verdensarvsliste. Her hadde jeg avtalt med Italienske Federica som er en kunnskapsrik og flott guide.

Noen timer med henne så er man nesten «Italiano» og synger med språket etter første vin-stopp på en av stedets barritza.

Byen består av gater belagt med brostein og man kan virkelig føle den pulserende atmosfæren blant alle attraksjoner og severdigheter som er sentrert rundt Piazza del Campo.

Duomo di Siena er en middelalderkirke og en av de vakreste i Italia. 

Eksteriøret og interiøret er konstruert av hvit og grønn-svart marmor i vekslende striper, med tillegg av rød marmor på fasaden. Svart og hvitt er de symbolske fargene på Siena,  knyttet til svart-hvite hester fra de legendariske grunnleggerne av byen.

Contradaen står veldig sterk også når det gjelder det kjente hesteveddeløpet Palio di Siena. Contrada er et distrikt, eller avdeling i en by. De fleste har sterk tilknytning til sin contrada, og de konkurrerer mot hverandre i mange anledninger og har sitt eget våpenskjold.

Etter besøket i Siena hadde jeg booket lunsj og wine-tasting på vingården Fattoria di Corsignano som ligger rett utenfor Siena. For en opplevelse!

Følg med så får du se hva som skjedde videre på turen!

Ciao Rossibella

3 thoughts on “Mitt Italy – Siena- Del 4;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.