Mitt Italy – Toscana – Del 3

Mitt Italy – Toscana – Del 3

Ponte Vecchio, på folkemunne kalt Golden Brigde – Gullbrua er den eldste broen over elva Arno i Firenze. Opprinnelig var slaktere og garvere hovedsakelig basert på broen. Slakterne kastet sitt stinkende avfall i Arno, Gerber vasket stoffene sine, som tidligere var garvet med hestein. Et vedtak erstattet i 1565 slakterne med gullsmeder da de ikke produserer noe avfall.

Brua er liksom hjertet i Firenze! Idag er det fortsatt gullsmeder i de små butikkene på broen. En opplevelse selv med vindus shopping.

Maten i Italia er vidunderlig! Gode skinker, spennende oster, urter og deilig vin så er dagen berget.

Fredagen hadde vi wine-tasting på Enoteca Alessi hos min venn Anto. Det er alltid en fornøyelse med italiensk lunsj og tilhørende gode viner. Etterpå handlet vi godsaker i butikken for å ta med hjem. Vi har bl.a kjøpt mange flotte vinglass som vi er kjempeglad i og bruker hjemme.

Caffe Gilli ligger på Piazza della Repubblica og er den eldste kafeen i Firenze. 

Gilli er en av mine yndlingsplasser og vi går alltid innom der for å få verdens beste «Rossini» som er min favoritt.

Villa Ill Paradisino er et familiedrevet foretak som ligger 20 minutter fra sentrum av Firenze.  Fredag kveld hadde jeg planlagt pizza maraton på denne flotte middelalders villaen.

Costanza Belloni Filippi og familien er 6. generasjon som driver gården her. Jeg kjenner Costanza og søsteren Serena fra mange år tilbake, og vi er alltid hjertelig velkommen tilbake dit.

Villa Ill  Paradisino er en historisk eiendom fra 1500-tallet med vakre renoverte ferieleiligheter. De er også en arbeids gård med 15 dekar gamle olivenlunder, frodige vinranker, frukt- og grønnsak-hage, og en nydelig romantisk hage.

Villaen er et museum i seg selv, og de åpner gjestfritt dørene sine for folk fra hele verden for å lage Italiensk mat. Napoleon har også besøkt denne vingården engang for lenge siden.

Vi har bodd der og vært med på flere Italienske mat kurs, og siste årene har jeg tatt mine grupper med hit. Da bor vi i byen men det tar kun 20 min med toget til Firenze.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20191111_162603.jpg

Villaen har 9 store rom/leiligheter og plass til 18-20 gjester. De har gjester fra Norge og hele verden, og arrangerer selskaper og bryllup om ønskelig! I tillegg kan jeg nevne at mange av Norges delikatesse butikker har vært på besøk og kurs på gården, samt at Costanza har vært både i Tromsø og Oslo og hatt sine matkurs.

Ute i hagen har de en stor stein ovn hvor de lager skikkelig italiensk pizza til gjestene. Vi hadde bedt om godt vær og ble henta med buss i byen og frakta til vingården. Her hadde de langbord i hagen og serverte oss 7 forskjellige deilige pizzaer samt husets rødvin. Hva mer kan man ønske seg i Toscanas vakreste område?

Det er så utrolig vakkert på vingården, og vi vandret rundt og smakte på årets druer mens vi fikk omvisning av Costanza. De lager sin egen olivenolje som er nydelig samt sin egen gode rødvin.

Kvelden tok slutt og vi kom oss tilbake til hotellet i Firenze. Alle var mette og kjempe fornøyde og hadde fått en opplevelse for livet.

Dagen etter hadde jeg arrangert en heldags utflukt til noen spennende verneverdige byer som jeg virkelig elsker.

Følg med videre så får du se hvor vi dro… og hva som skjedde på en spennende lørdag i vakre Toscana..

Ciao Rossibella

Les tidligere innlegg; https://www.rossibella.no/2019/11/mitt-italy-firenze/

og her; https://www.rossibella.no/2019/06/mitt-italy/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.