Mitt Italy – Italiensk matkurs – Del 6

Mitt Italy – Italiensk matkurs – Del 6

Tiden flyr når man har det morsomt og opplevelsene står i kø. Vi hadde mange flotte aktiviteter inkl. lørdagens heldags tur til de verneverdige byene som var absolutt vellykket.

Her kan du lese tidligere innlegg om Mitt Italy;

Søndag var turens høydepunkt. Italiensk mat kurs hos Costanza og familien på den flotte vingården. Om ettermiddagen/kvelden hadde vi festmiddag og spiste det vi hadde laget, samt noen retter som Costanza og søsteren Serena hadde ordnet i forkant. En amazing gourmetopplevelse med 7 retter og husets deilige rødvin. For et opplevelse og alle storkoset seg fantastico.

Villa i’ll Paradisino eies av familien til Costanza som ligger i Sesto Fiorentino i utkanten av Firenze.

Gården har 15 dekar med gamle olivenlunder, en frodige vingård, frukt- og grønnsaks hage, samt flott romantisk område hvor man kan vandre rundt og drømme seg bort.  

Vi fikk omvisning ute på gården og det var en opplevelse å plukke frukter og modne druer. Dette er så langt fra det vi er vant til i kalde nord, så vi setter ekstra pris på å komme til et slikt paradis.

Costanza og Serena styrer gården og tar imot sine gjester med åpne armer og en fantastisk gjestfrihet. Jeg har bodd der flere ganger og våknet grytidlig å sett på soloppgangen og et vidunderlig landskap gjennom vinduet.

Vi lærte bl.a å lage pasta og pai og alle syns det var kjempeartig å lage Italiensk mat.

Et stort italiensk kjøkken er en fryd å lage mat på. Alle fikk prøve seg å lage de forskjellige rettene med Costanza og Serena som lærevillige kokker. Litt arbeids-vin, så klarte vi det meste!

Gården er ufattelig vakker og det er som et museum innvendig. De tar alltid gjestene med på omvisning i den vakre stuen for å se på de gamle møblene og andre antikvitetene de har samlet på.

Festmåltidet etter mat-kurset var en perfekt avslutning på Toscana turen da vi reiste hjem dagen etterpå. God mat og hyggelig selskap i romantiske omgivelser er noe å minnes når snøstormen uler som verst her nord.

Serenas panna cotta var en smaksopplevelse, og vi var så heldig å få med oss oppskriften. Vi har også laget den hjemme i ettertid til gjestenes store begeistring.

Neste tur er under planlegging til våren, så er du interessert, send meg gjerne en melding! Vi flyr som sagt til Firenze og bor sentralt i byen, transport og aktiviteter ordner jeg samt booking av hotell sentralt.

Frister dette? kontakt meg gjerne så får du høre enda mer om dette fantastiske stedet og landet!

Takk for at du følger meg , og som du sikkert skjønner, er Italia stedet som er mitt hjerte nærmest!

Hvor reiser jeg nå? Følg med så får du se…

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.