Det nye ti-året

Det nye ti-året

GODT NYTTÅR til alle mine lesere og følgere.

Tromsø har en flott tradisjon med årlig fyrverkeri fra fjellheisen.
Fjellfyrverkeriet var flott som alltid, og vinden stilnet så vi kunne beundre alle rakettene som eksploderte i farger. I år feiret vi i privat regi sammen med venner og familie med nydelig kalkun samt alt tilbehør.

La det nye tiåret bli «Den nye vinen»! Lytt til magefølelsen, følg drømmene og ta vare på hverandre!

Dette er mitt ønske for det kommende året, i tillegg til god helse, og at barna har det bra!

Klare vi å ta vare på hverandre istedenfor å velge ut hvem vi skal ta vare på? Det er for tiden mye fokus på et viktig tema som burde berøre oss alle! Vi må kanskje starte med oss selv og de nærmeste!

Hva skjer når et barn ikke blir buden i den mest populære bursdagen? Eller hva skjer når en voksen ikke blir buden til det spesielle partyet, pga det ikke er plass til flere stoler rundt bordet, eller ikke passer inn i settingen?

Hvilken signal effekt gir dette til den kommende generasjon?

Kanskje vi alle må hente frem litt middelhavs-varme og la vinteren i nord bli varm istedenfor lang og kald.

Mørketiden starter 21. november og varer i 2 mnd. til sola kommer tilbake 21. Januar. Da feirer både store og små med solboller og andre boller.

Hvordan påvirker mørketiden oss her nord? Kan vi ta bedre vare på hverandre og være litt mere sosial, eller tar trøttheten og depresjon overhånd?

Hva med å innføre «a hot chocolate meeting» hos hverandre i mørketiden, istedenfor å trykke på mobilen og bare sende meldinger ?

Kan vi invitere og inkludere en ny venn hver uke så alle kan føle litt adventskos og julestemning?

Kanskje vi alle kan lære noe av selvmordet til Ari Behn og hans tragiske avslutning på livet. La oss alle praktisere det glade julebudskapet videre i det nye året.

Åpenhet er alfa og omega, og samfunnet bør absolutt legge til rette for øyeblikkelig hjelp og ikke avfeie med svar som «dårlig kapasitet» og «ventetid på nesten 1 år»!

I går kom en gladmelding om at helseminister Bent Høie omdisponerer ti millioner til Mental Helse’s og Kirkens SOS hjelpetelefoner! Dette fordi pågangen har vært enorm etter julas tragiske hendelse.

Det er tøft når livet blir vanskelig og mørkt, både for den det gjelder samt pårørende.

Endelig er det januar og det går mot lysere tider! Jeg har nedtelling til sola kommer tilbake.

Vinter er reisetid for meg, og jeg teller på knappene hvilke hvite strender og spennende lender som skal besøkes denne gang.

Følg med så får du se hva lange netter med yatzy og gode venner gir utslag av.

Ciao Rossibella

Les gjerne om en av mine fantastiske turer i året som er gått;

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.