Cabo Verde Africa

Cabo Verde Africa

Endelig kom vi oss til Afrika som jeg har drømt om i flere år . Litt merkelig at dette er Afrika, men Kapp Verde øyene ligger på Senegal kysten ca 450 km til nærmeste kystlinje. Vi bor på øya Sal som er den største av øyene.

Språket er portugisisk og befolkningen er en blanding av europeisk og afrikansk herkomst.

Havet er turkisgønt og vakkert, og jeg blir aldri lei å se på bølgene som slår mot land.
Visste du at kapp Verde øyene ble brukt som mellomstasjon for slavehandelen til Latin-Amerika og Europa? Ganske fascinerende og skremmende å vite.

Øygruppen består av 10 vulkanske øyer.
Innbyggertallet er ca 550k.
Styreform er republikk etter de gikk ut av Portugal i 1975.


Byen er et lite bysentrum hvor du kan vandre i brosteinslagte gater og ta den fargefulle lokale bebyggelsen i øyesyn. Byen er bygget opp i portugisisk kolonistil. Vandrer du gjennom hovedgaten finner du restauranter og kafeer. Her kan du få servert lokale delikatesser fra havet. Den grillede hummeren er en av dem.

Regntiden er fra juli – oktober, de få gangene regner kommer, og de har 350 soldager i året!

Gjennomsnittslønna for en hotell arbeider er ca 200 euro i mnd. Ja, de er nok et litt fattig folk, men rik på opplevelser og godhet. Noe å tenke på for oss som har tilgang til det meste?

Vann- og strandsportsaktiviteter er det flere muligheter til å være med på. Det ligger tilrette for både windsurfing og kiting langs de flotte strendene. Det er en del turister her, men man kan også finne hvite idylliske strender helt for seg selv.

Det kommer flere innlegg fra denne eksotiske delen av verden. Internett er ikke som hjemme, så det kan ta sin tid å få publisert noe. De fleste hotellet har wifi men kvaliteten er ymse.

Men hva gjør det?

Jeg sier som de innfødte ; NO STRESS and cuidar!

Følg med videre på denne afrikanske ferden.

Ciao Rossibella

2 thoughts on “Cabo Verde Africa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.