Trogir – Kroatia

Trogir – Kroatia

Vi besøkte Trogir i juli en sommer sola varmet og gradestokken viste + 45 i minst 3 dager. Jeg er et typisk sommermenneske og våkner til liv når jeg får sol og god hvitvin, spesielt når jeg har bursdag!

Trogir er en by i Kroatia ved Adriaterhavet og har ca 15000 innbyggere. Byen ligger på ei øy mellom fastlandet og øya Ciov, og har et yrende liv på havna med alle typer seilbåter og yahter.

Det er enkelt å reise dit, Norwegian går direkte fra Oslo – Split og tar under 3 timer. Vi tok taxi fra flyplassen til gamlebyen i Trogir som tar ca 15 min.

Trogir kom med på UNESCOs Verdensarvliste i 1997.

Gamlebyen er kjempekoselig med mye turister, antikke trange gater, smug og spennende butikker.

Strendene i området består som de fleste steder i Kroatia, av rullestein, sand og klipper. De bruker ofte båt-taxi, noe som passet oss perfekt i varmen.

Leiligheta vi hadde leid lå på vestsiden av øya Ciovo, 250 meter fra stranda, og 3 km fra gamlebyen i Trogir. Dette var en naturlig vakker sand- og grus strand, og det var kjempeflott å bade der.

Trogir består også av masse kunstverk, gammel original arkitektur, antikke trange gater og smug med kulturelle- og historiske monumenter. Trogir har en sammensatt arv – fra det antikke romerske torget til moderne interiør. Den unike historiske bykjernen med Radovans portal har i alle år vekket begeistring blant besøkende og tilreisende.

Dette var et spennende by, og vi farta mye med taxi-båt for å oppdage bortgjemte perler utenfor Gamlebyen. Havna var et skue om kvelden med alle båtene og restaurantene. Prisen var billigere enn Spania og Kreta, og absolutt under halve prisen fra her hjemme.

Det kommer mer, så heng med videre … båttur til storbyen Split og spennende rafting i frådende Cetina River.

Her er litt blandet drops hva vi ellers opplevde..

Take care, pray for the word, and stay at home! 🙏🌏💙

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.