Sommer for barna i Nord-Norge

Sommer for barna i Nord-Norge

Tromsø og nærområdet har mye å by på for barnefamilier.

Nordens Paris har flere museer som også viser film om mørketiden og nordlyset. Planetariet viser film under stjernehimmelen, og lærer om stjerner og planeter. Polaria viser film fra Svalbard, og på Polaria kan du også se på når de mater selene som lever i akvariet der.

Ønsker du mer fysiske utskeielser er Sherpatrappa fra Tromsdalen til fjellheisen blitt en stor suksess! Her vandrer både unge og gamle opp etter fjellsiden, og premien er selvfølgelig en fantastisk utsikt, især om værgudene er vennligsinnet.

«Ti på topp» fjellturer er kjempepopulært her nord, og barna kan gjerne være med på de enkleste toppene. Du finner dem i området innen 1 times kjøring fra byen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20200403_183311.jpg

Bukta i Tromsø er kjent for byens eneste og flotte badestrand! Her samles folk hele året og her finner du store griller som er satt opp til felles bruk, samt trening- og lekeapparater for barn, og alle som ønsker litt utfoldelse. Buktafestivalen er en årlig stor event og arrangeres ei helg i juli, og lørdag formiddag er satt av til gratis «buktadag» for barna.

Sandstranda i Sandvika, som ligger 10 min for Tromsø, er et egnet sted for å bade og grille på varme sommerdager.

Tromsdalen Camping er perfekt for familier, om du vil bo i hytte, vogn eller telt. Dette er et flott naturområde man blir glad i. Her renner elva ved siden av, og det er kun en kort tur til «Gutta på skauen» oppi Tromsdalen. Her står en lavoo, hvor man kan koke kaffe, steike pølse, eller sitte ute i en gapahuk og kose seg. Et eldorado for barn både sommer og vinter.

Kvaløya har mange forskjellige tilbud innen 1 times kjøring fra Tromsø.

Yggdrasiltunet Gårdshotell  er et av stedene. Det ligger på Bakkejord og lokker med hjemmelaget mat og atmosfære. De har en fantastisk utsikt i en vakker Nord-Norsk natur. Dette er et perfekt sted for å se nordlyset fra badestampen og fra grillhuset. De har også mange forskjellige husdyr som gresser rundt til glede for alle barna.

Du kan lese mer om stedet her; https://www.rossibella.no/2019/10/yggdrasiltunet-gardshotell/

Ønsker dere å bo utenfor byen, er det 3 mil til Skittenelv Camping som har ute basseng og barne sklie. Her er sjøen som nærmeste nabo.

Tromsø villmarkssenter er et av de største opplevelseselskapene i Norge, og ligger på Kvaløya ca 25 minutters kjøring fra Tromsø. De har 300 Alaska huskier, og tilbyr hundekjøring og nordlys safari. Om sommeren fokuserer de på midnattssola med kajakkturer og fjellturer.  De har hovedfokus å tilby en autentisk naturopplevelse for alle.

Sommarøy er min favoritt! Denne vakre øya, en times kjøring fra Tromsø, er en naturperle. Her er det campingplass for vogner og telt, samt nytt servicehus. Det er stor plass for barna og boltre seg, med fjære rett nedenfor hvor det er flott å bade. Det fins også andre strender i områder her, og det fins mange ferdige bål gruver klare til bruk.

Sommarøy Arctic hotell ligger i strandkanten, og de har mange fine hytter og rom man kan leie. De har både lokal og nydelig mat i restauranten.

Stranda i Grøtfjorden er et eldorado for bading. Det tar ca.30 min. å kjøre fra byen. Det er også en flott strand i Tromvik som er litt lengere å kjøre samme veien.

Tromsø har også mange hoteller, og her kan man finne gode tilbud på rom og mat. De fleste ligger i sentrum.

Sist men ikke minst, har Tromsø fått sitt etterlengtede badeland som heter Tromsøbadet. Her kan vi boltre oss i basseng med sklier og varme kilder. Dette stedet elsker både barna og voksne, og blir du sulten fins det cafe der. Ønsker du å feire bursdag der kan det også arrangeres.

Jeg håper dere finner noe interessant for barna her, og spør meg gjerne om dere ønsker flere opplysninger. Jeg er vokst opp i byen og er gammel Tromsøguide, selvom det føles som et halvt liv siden..

Vi har midnattssol fra 21.mai – 21. juli og mørketid fra 21. november – 21. januar.

God helg, ta vare på hverandre og hold dere hjemme. God påske alle sammen!

Ciao Rossibella

2 thoughts on “Sommer for barna i Nord-Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.