Sommer 2020 i Nord-Norge

Sommer 2020 i Nord-Norge

Dette blir en annerledes sommer for de fleste, så i år har alle gode muligheter å bli kjent med vårt eget land. I fjor kjørte vi Helgelandskysten, som var en fantastisk opplevelse. I år har vi tenkt oss nordover i landet.

Les her om Helgelandskysten; https://www.rossibella.no/2019/09/helgelandskysten-tranoy-fyr-hamaroy/

Hvor turen går kommer litt an på været, og som alle vet, er det umulig å forutsi selv med gode langtidsvarsler.

Bukta og sydspissen er min favorittplass på Tromsøya, og der går jeg stort sett hver dag i sommerhalvåret.

De siste årene har vi hatt solferie i varmen når det er som svartest her nord. Hva er vel bedre enn å rømme fra snøstorm til varmere lender midt på vinteren? Lite ante vi hva vi kom hjem til i mars i år. Lykken for oss her i landet at korona er på retur, men vi må fortsette å ta forehåndsregler videre fremover. Alle utenlandsreiser er utsatt til neste år.

Les gjerne om turen vår til Afrika, et annerledes kontinent; https://www.rossibella.no/2020/03/cabe-verde-del-2/

Mens vi venter på selve sommerferien får vi nyte sommeren hjemme og besøke områdene rundt her, noe vi bruker fridager og helger til. Jeg digger å farte rundt med kamera i ryggsekken og jakte på nye eventyr og motiv.

Ersfjord er ei koselig lita bygd rett utenfor byen. Besøk gjerne Bryggejentene, og du blir garantert litt mer happy av de gode kanelbollene deres.

Sommerøy besøker vi ofte da det bare er en times kjøring fra byen. Strendene er perfekt til soling, bading og grilling, og det fins ikke finere sted å se midtmattsola enn på strender som disse.

Grøtfjorden har vi også besøkt, og vi hadde en magisk soldag på stranda. Kontrasten med de hvite fjellene og knallblått hav er et flott skue.

Sandvika sør for Tromsø har også en flott sandstrand som er veldig langgrunn, og dermed ideel for små barn.

Denne helga besøkte vi Sør-Troms og havnet på Dyrøy. Der hadde jeg aldri vært før, og det tok ca 3 timer å kjøre dit.

Dyrøya – Den grønne øya, er virkelig et frodig skue. Klimaet er veldig bra og de har sjelden vind siden de ligger mellom Senja og fastlandet.

Min gode venninne Elin bodde på Dyrøya før, så vi stoppet hos sønnen og frue, som har overtatt huset. For en perle, og Ja, jeg skjønner godt Elin har fortapt sitt hjerte til denne nydelige plassen.

Vi kjørte til veis ende som kalles Vinje. Her var det ei fantastisk utsikt over himmel og hav, men også steder hvor «ingen skulle tro at nokon kunne bo».

Øya er virkelig en perle med sine 1100 innbyggere, pluss hyttene.

Vi stoppet på Dyrøyhamn som ligger der med sine fiskebåter og andre båter. Havet var stille og blått, og det var kun fuglene vi hørte synge rundt oss.

Øya er et eldorado for hytter, her fra min venninne Berit m/fam. sin hytte.

Middagstider nærmet seg, og valget var enkelt. Senjastua på Silsand serverer deilig husmannskost, og vi spiste reinsteik og karamellpudding. Dette er et sted jeg anbefaler alle å kjøre innom når de er i nærheten og sulten nærmer seg. All mat er hjemmelaget der!

En opplevelsesrik dag er over, og kameraet og mobilen min har fått fylt minnebrikken.

Hva mer kan man ønske seg en skyfull søndag hvor temperaturen så vidt viser 10 grader… På Dyrøya kom sola med sine 20 grader, men så ligger jo det litt lenger sør!

Forresten, viste dere at det fins epler og moreller på Dyrøya? Det ante ikke jeg iallefall, men en av gårdene der har høstet 66 kg epler på en sesong! En annen gård har moreller og mange spennende bær og grønnsaker.

Heia Nord-Norge, landsdelen som leverer tross koronaskyer og andre skyer. Nå har vi midnattsola å skryte av noen måneder, så kom dere ut på tur godtfolk!

Kor ska vi reis no? Følg med så får du se hvor vi tar veien neste gang, vi når enda mye de neste ukene, og døgnet har noen timer ekstra når solen skinner hele døgnet!

Takk for at dere følger meg, og følg gjerne min gruppe på face som heter; Sommer i Nord-Norge, samt på instagram med samme navn.

Ciao Rossibella

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.